Houthaarden

Wij leveren en plaatsen inbouwhaarden van verschillende merken. Luxe houthaarden, gashaarden, doorkijkhaarden, hoekhaarden worden door ons ingemeten en professioneel geplaatst.

Hout- of gasgestookte inbouwhaarden zijn in vele verschillende vormen en maten te verkrijgen: breed, smal, hoog en laag, in een hoek of als doorkijkhaard, voor elke smaak en elke ruimte is een haard te vinden.

De inbouwhaard wordt als complete haard, inclusief het rookkanaal, door ons bij u thuis ingebouwd. Wij leveren maatwerk in overleg met u en naar aanleiding van uw wensen.

Stuv 22 enkelzijdig inbouwhaarden
Stûv 16-sierschouw
Stûv 16-in inbouwhaard maatwerk
Stûv 16-in
Stûv 21 enkelzijdig om in te bouwen
Stûv 21 enkelzijdig
Stûv 21 dubbelzijdig om in te bouwen
Stûv 21 dubbelzijdig
Stûv 22 dubbelzijdig inbouw maatwerk
Stûv 22 dubbelzijdig
Stuv 22 enkelzijdig inbouwhaarden
Stûv 22 enkelzijdig

Duurzaam verwarmen

Wat veel mensen misschien nog niet weten, is dat de moderne hout gestookte inbouwhaarden zorgen voor duurzame warmte. Hout is immers hernieuwbare grondstof. Houthaarden passen dan ook  prima in een milieubewuste leefstijl. Als ze goed worden gestookt, dragen ze niet bij aan het broeikaseffect.

Stook alleen schoon, droog hout.

Stûv

Er zijn met de houthaarden van Stûv geen grenzen bij de inrichting van de ruimte. De haard laat zich volledig integreren.  Stûv levert ook diverse kaders. Zo zijn er standaard stalen kaders, maar men kan ook kiezen voor een afwerkingskader waar men zelf andere materialen in kan plaatsen (zoals natuursteen, ethernit, hout of zink). De kaders zorgen voor een integratie in de architectuur en ze  vergemakkelijken bovendien de afwerking.

Ze verbergen het metselwerk en beschermen de muur tegen warmte en vuile plekken. Zowel bij de open als de gesloten haard is er een goed zicht op het vuur. Dit vuur brandt de nauwkeurige afstelling van de verbranding heel rustig en efficiënt waardoor een mooi vlammenbeeld ontstaat.

Het betreft een hoog rendement toestellen die gemakkelijk in gebruik zijn. Deze haarden laat zich door een simpele luchtschuif erg goed regelen. Je kunt er voluit mee stoken maar ook een rustig vuurtje mee creëren. En het glas blijft altijd mooi schoon! Er is ook een mogelijkheid om hem aan te sluiten op de buitenlucht.

Mocht de haard als open haard worden gebruikt dan heeft hij veel verse verbrandingslucht nodig. Door deze buitenlucht aansluiting hebben huizen die goed geïsoleerd zijn of voorzien zijn van een ventilatie systeem daar geen last van.

Onderhoud, gebruik, bediening en schoonmaken is eenvoudig en staat niets in de weg.