Pelletkachels

Pelletkachels zijn biokachels, die op duurzame samengeperste houtkorrels branden. Pelletkachels hebben veel voordelen: ze hebben een hoog rendement, controleerbare warmte en zijn milieuvriendelijk. Een pelletkachel is een gesloten verbrandingssysteem en heeft ten opzichte van een houtkachel een hoog rendement (minimaal 85%, afhankelijk van de kwaliteit pellets).

De kachels zijn vaak thermostatisch programmeerbaar. Voordelen die in bepaalde situaties heel makkelijk zijn. Zo kan je een pelletkachel op een bepaald tijdstip aan of uit laten gaan. En omdat de kachel zelf de brandstof reguleert, kan deze uren doorbranden zonder er zelfs maar naar om te kijken. Kortom, je hebt de mogelijkheden van een centrale verwarming, maar dan met een kachel.

 

Pellets

De pellets waar deze kachels op branden, zijn geperste houtkorrels uit afvalhout of zaagsel. Ze worden in een soort trechterbak gelegd, waar de kachel zelf, naar gelang de hoeveelheid warmte die hij moet afgeven, pellets uit toevoert.  Een pelletkachel is geschikt voor ruimtes, die minder vaak gebruikt worden. In vakantiehuisjes, woningen in buitengebied of woonboten biedt een pelletkachel uitkomst. 

 

Keramiek

Wij hebben een grote liefde voor kachels, die gemaakt zijn van duurzaam keramiek. De Italiaanse Design kachels van La Castellamonte  hebben een klassiek uiterlijk en de pelletkachels uit de Dinamica serie hebben een moderne en strakke vormgeving en functionaliteit. Er wordt met name gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen. De kachels worden per stuk ambachtelijk gemaakt, hierdoor is iedere kachel uniek. De keramische kachels hebben een hoog accumulerende waarde. Hierdoor geven ze nog lang warmte af nadat het vuur uitgebrand is.

 

EcoDesign

In 2020 wordt de EcoDesign regeling van kracht, die ervoor gaat zorgen dat houtgestookte toestellen aan strenge kwaliteits- en emissie eisen voldoen. EcoDesign is een relatief nieuwe EU regelgeving, erop gericht te zorgen dat fabrikanten al bij het ontwerp van een product rekening houdt met de impact op het milieu gedurende de hele levensduur. Alle nieuw verkochte houtgestookte toestellen in Europa moeten aan deze milieucriteria voldoen. De kachels uit ons assortiment voldoen al aan dit EcoDesign!