Houtkachels

De geur van hout en het stoken van een vuurtje blijft ouderwets gezellig. Houtkachels zijn sfeerbepalend in huis en zorgen voor genoeg warmte om een behoorlijke ruimte te verwarmen.

Duurzaam verwarmen

Wat veel mensen misschien nog niet weten, is dat de moderne hout gestookte kachels zorgen voor duurzame warmte. Hout is immers hernieuwbare grondstof. Bovendien kan een afsluitbaar toestel een rendement van meer dan 80 procent behalen. Houtkachels passen dan ook  prima in een milieubewuste leefstijl. Als ze goed worden gestookt, dragen ze niet bij aan het broeikaseffect. Stook alleen schoon, droog hout.

Vrijstaande houtkachels

Een kachel kan tegen vrijwel elke wand geplaatst worden.  Achter glas of als open vuur. Vrijstaand of in een geschikte hoek. Een houtkachel is een geweldig element in het interieur. Gezellig om in de winter en sfeervol op een koele zomeravond.

Keramiek

Wij hebben een grote liefde voor kachels, die gemaakt zijn van duurzaam keramiek. De Italiaanse Design kachels van Stack Stoves, La Castellamonte en de Dinamica serie  staan voor een strakke vormgeving en functionaliteit. Er wordt met name gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen. De kachels worden per stuk ambachtelijk gemaakt, hierdoor is iedere kachel uniek. Dit geldt ook voor de Zuid Afrikaanse pothaarden van African Flame. Deze potkachels kunnen zowel binnen en buiten gestookt worden. De keramische kachels hebben een hoog accumulerende waarde. Hierdoor geven ze nog lang warmte af nadat het vuur uitgebrand is.

Staal

De stalen kachels van Thermia zijn modern en voorzien van de modernste verwarmingstechnologie. De verschillende modellen zijn in meerder uitvoeringen te verkrijgen. Met hun minimalistische, zwarte uiterlijk passen ze in meerdere woonstijlen. Daarnaast zijn deze kachels vriendelijk geprijsd.

EcoDesign

In 2020 wordt de EcoDesign regeling van kracht, die ervoor gaat zorgen dat houtgestookte toestellen aan strenge kwaliteits- en emissie eisen voldoen. EcoDesign is een relatief nieuwe EU regelgeving, erop gericht te zorgen dat fabrikanten al bij het ontwerp van een product rekening houdt met de impact op het milieu gedurende de hele levensduur. Alle nieuw verkochte houtgestookte toestellen in Europa moeten aan deze milieucriteria voldoen. De kachels uit ons assortiment voldoen al aan dit EcoDesign!