Maatwerk

Wij verkopen exclusieve inbouwhaarden en kachels. Deze worden door ons geleverd en geplaatst. Wij leveren maatwerk inbouwhaarden. Voor de aanleg van rookkanalen tot en met de afwerking van uw haard of plaatsing van uw kachel, bent u bij ons in vakkundige handen. Wij maken uitsluitend gebruik van hoogwaardige materialen en producten om aan uw wensen te voldoen.

INBOUWHAARDEN

De sfeer van een houtvuur is niet te overtreffen en geeft een ongeƫvenaarde sfeer. Houtgestookte inbouwhaarden zijn er in vele verschillende vormen en maten te verkrijgen: breed, smal, hoog en laag, in een hoek of zelfs rond voor elke smaak en elke ruimte is een haard te vinden. De maatwerk inbouwhaarden worden als complete haard, inclusief het rookkanaal ingebouwd in de muur of in een schouw. De huidige inbouwhaarden zetten meer dan ooit de energie van het hout om in warmte, omdat ze zijn voorzien van een gesloten verbrandingssysteem.

Art of Fire maatwerk inbouwhaard stuv 21 doorkijkhaard

ROOKKANALEN

Het rookkanaal zorgt voor een snelle afvoer van ongezonde rookgassen. Een optimale werking is dus van belang. Voordat het rookkanaal door het dak gaat, moet een aardige waslijst aan eisen worden afgevinkt en de normen voor houtkachels en haarden zijn zeer streng (norm. LOT 15).

De rookafvoer moet een bepaalde afmeting hebben, alle houthaarden moeten enkel op buitenluchtaansluiting kunnen werken en de controle van de verbrandingslucht is essentieel.

Wij leveren en plaatsen rookkanalen van het Duitse merk POLL. Al onze rookkanalen zijn vervaardigd uit roestvast staal (RVS). Als isolatie materiaal wordt steenwol gebruikt van de beste kwaliteit. Dit rookkanaal is te gebruiken op een houtkachel, kolenkachel, olie kachel en een gasgestookte kachel. Daarnaast kunt u de rookkanalen zowel binnenshuis als buitenshuis plaatsen.

Wij leveren altijd deskundig advies en maatwerk, gericht op uw persoonlijke unieke situatie. Hiervoor maken wij een technische tekening en een gespecificeerde offerte.

Maatwerk Poll System Design Line rookkanaal
art of fire Poll System Design Line rookkanaal maatwerk rookgasafvoer

EcoDesign

In 2020 wordt de EcoDesign regeling van kracht, die ervoor gaat zorgen dat houtgestookte toestellen aan strenge kwaliteits- en emissie eisen voldoen. EcoDesign is een relatief nieuwe EU regelgeving, erop gericht te zorgen dat fabrikanten al bij het ontwerp van een product rekening houdt met de impact op het milieu gedurende de hele levensduur. Alle nieuw verkochte houtgestookte toestellen in Europa moeten aan deze milieucriteria voldoen. De kachels uit ons assortiment voldoen al aan dit EcoDesign!