Dinamica

De Dinamica serie keramische pellet- en houtkachels van La Castellamonte zijn modern vormgegeven en in diverse kleuren te verkrijgen. Deze hypermoderne Dinamica Pellet is een mooie aanvulling op de klassieke lijn kachels die dit Italiaanse bedrijf vervaardigd.

Met enorme passie wordt ook deze moderne kachelserie ambachtelijk gemaakt van de beste keramiek. Volgens de eeuwenoude traditie maar wel gericht op de nieuwe en steeds strengere Europese en internationale regels van functionaliteit, efficiëntie en respect voor het milieu. 

Het gamma ‘Le Dinamiche’ (Dinamica Pellet en hout) kachels is ook het resultaat van de toepassing van deze nieuwe technologieën. De kachels zijn gecertificeerd volgens de strengste Europese en internationale normen.

Enkele voorbeelden van de Dinamica pelletkachels​

Dinamica pelletkachel
Dinamica Pellet
Dinamica pelletkachel 2
Dinamica Pellet

La Castellamonte

La Castellamonte vervaardigt traditionele houtkachels en pelletkachels van hoogwaardig keramiek. Met Italiaanse passie worden deze kachels op ambachtswijze, handmatig vormgegeven.

Sinds 1975 maakt dit bedrijf op basis van de eeuwenoude knowhow van ambachtslieden en hoogwaardige keramiek, deze klassieke kachels. In de meest uiteenlopende kleuren en ornamenten kunnen deze kachels worden gemaakt. Nog altijd ambachtelijk, maar met de laatste technologie en met het oog op het milieu. Houtkachels of pelletkachels, je kan ze tegenwoordig ook aansluiten op de moderne cv-radiatoren.

Enkele voorbeelden van de Dinamica houtkachels

Dinamica Tonda moderne houtkachel
Dinamica Tonda I
Italiaanse design houtkachel keramiek rond
Dinamica Tonda II
Italaanse design houtkachel
Dinamica Quadra I Misura
Dinamica Quadra 2 Misura houtkachel
Dinamica Quadra II Misura

Duurzaam verwarmen

Wat veel mensen misschien nog niet weten, is dat de moderne hout gestookte kachels zorgen voor duurzame warmte. Hout is immers hernieuwbare grondstof. Bovendien kan een afsluitbaar toestel een rendement van meer dan 80 procent behalen. Houtkachels passen dan ook  prima in een milieubewuste leefstijl. Als ze goed worden gestookt, dragen ze niet bij aan het broeikaseffect. Stook alleen schoon, droog hout. Een pelletkachel, ook wel biokachel genoemd, is een zeer luxe variant van een houtkachel. Met een pelletkachel wordt namelijk geheel automatisch de dosering van houtpellets geregeld, waardoor er een continue verbranding ontstaat in de pelletkachel en uw ruimte gelijkmatig wordt verwarmd.

Vrijstaande kachels

Een kachel kan tegen vrijwel elke wand geplaatst worden.  Achter glas of als open vuur. Vrijstaand of in een geschikte hoek. Een houtkachel is een geweldig element in het interieur. Gezellig om in de winter en sfeervol op een koele zomeravond.

Ambachelijk gemaakt

Wij hebben een grote liefde voor kachels, die gemaakt zijn van duurzaam keramiek. De Italiaanse Design kachels van Stack Stoves, La Castellamonte en de Dinamica serie  staan voor een strakke vormgeving en functionaliteit. Er wordt met name gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen. De kachels worden per stuk ambachtelijk gemaakt, hierdoor is iedere kachel uniek.