African Flame

De unieke African Flame pothaard is uitermate geschikt  buiten. Ze worden van speciaal samengestelde klei volledig met de hand gemaakt en tweemaal gebakken.

In een klein fabriekje in Zuid Afrika worden deze sfeervolle, keramische pothaarden op ambachtelijke wijze gemaakt. De unieke open houtkachels worden in kleine getale geproduceerd. De vorm van deze haard is oorspronkelijk gebaseerd op de ronde Mexicaanse potkachel. Alex, een erkende pottenbakker uit Kaapstad, heeft deze vorm verder ontwikkeld tot de robuuste ‘vierkante’ Earthfire-pot.

De vrijstaande, handgemaakte potkachels hebben naast een exotische uitstraling een hoge warmteafgifte. Zo geniet u van de voordelen van een open haard, zonder de nadelen. Een open haard verliest namelijk veel van de warmte, terwijl deze kachel erg lang warm blijft, vanwege het keramiek waarvan hij is gemaakt. We noemen dit ook wel een accumulerende eigenschap. En dat terwijl u lekker kunt genieten van een open vuur.

De sfeervolle kachels worden van hoogwaardige klei volledig met de hand gemaakt. Daarna wordt de pot tweemaal gebakken. Afgewerkt met een glazuurlaag gaat de pot ook nog eens mooi glanzen. Tijdens het productieproces ondergaan de haarden thermische schokken, waardoor de kans op breken minimaal is. De pothaarden zijn compleet vuurbestendig.

African Flame pothaard white
African Flame pothaard Earth
binnen pothaard white honeybrown
African Flame pothaard White-Honeybrown
Buiten vrijstaande open houtkachel
African Flame pothaard Red

Houtkachels voor buiten

Ons assortiment pothaarden bestaat in principe uit 6 basis kleuren, maar het bakproces bepaalt het definitieve uiterlijk van de pot. Dit maakt iedere pot uniek.

Vanwege het handwerk is iedere haard uniek en kunnen kleuren dus afwijken van de productfoto’s.

African houtkachel pewter
African Flame pothaard Pewter
African Flame pothaard white
African Flame pothaard White
Binnen en buiten African Flame pothaard Blue
African Flame pothaard Blue

Genieten in de tuin!

Naast de fantastische pothaarden van African Flame verkopen wij ook de PizzaOven, FirePit en Campfire. Deze buiten producten worden eveneens in Zuid Afrika gemaakt, en van dezelfde klei gebakken.

Hierdoor ontstaat er een unieke serie vuurpotten en keramische Pizza-Ovens die u buiten kunt gebruiken.

African Flame by Art of Fire Pizza oven
Pizza Oven
African Flame by Art of Fire FirePit
FirePit
Campfire - African Flame - vuurschaal - braai kopie
CampFire

Wilt u meer informatie over de pothaarden en overige producten van African Flame? Bezoek dan HIER onze aparte website voor deze unieke houtkachels.