Klover

Een pelletkachel van Klover is zeker wat voor u als u gaat voor fraai Italiaans design in combinatie met uitmuntende techniek. Klover is één van de grootste A-merken op het gebied van pelletkachels in Nederland.

 

Italiaans Design

Klover is geboren in een streek die barstte en nog steeds barst van economische geestdrift. Dit was in het begin van de jaren ‘70, in San Bonifacio, ten oosten van de stad Verona. 

 

Wat begon als een klein ambachtelijk bedrijf die van vader op zoon ging, is veranderd in een grote onderneming, die niet meer weg te denken binnen het aanbod pelletkachels, houtkachels en kookhaarden in Nederland.

 

Een paar modellen

Art of Fire Pelletkachel-Klover-AURO-120
AURA 120
Art of fire Pelletkachel-Klover-REA-GLASS
REA GLASS
Art of fire Klover WAVE-90
WAVE 90
Art of fire Klover SMART-80-BT
SMART 80 BT
Art of fire klover BELVEDERE-18-CV-pelletkachel-2
BELVEDERE 18

Een pelletkachel van Klover

Bij het ontwerpen en produceren van een Klover pelletkachel zetten we de mensen en de omgeving waarin ze wonen op de eerste plaats. Bij ons is de standaard: een goed werkend product, dat er mooi uitziet. Eenvoud, veiligheid en respect voor het milieu staan daarbij centraal. Het voordeel van stoken met pellets is dat de materialen het broeikasprobleem niet vergroten. Dit komt mede door de uitstekende verbranding. De emissie van CO2 is daardoor bijvoorbeeld veel lager dan de wettelijk toegestane limieten. Dat geldt ook voor houtkachels.

Veiligheid

Bij de productie van een pelletkachel van Klover worden nooit consessies gedaan aan veiligheid. Dat is natuurlijk makkelijk om te zeggen, maar bij Klover doen ze daar ook echt wat aan. Een voorbeeld hiervan is een van de zekerheden die ze u geven als het gaat om de veiligheid: het G.A.S-systeem. Dat staat voor Green Automatic Safety en hiermee garanderen ze: totale verbranding, automatische reiniging en anti-verstopping. Voor deze speciale techniek is uiteraard octrooi aangevraagd.

Door de zeer goede verbranding van de pellets heeft u te maken met minder uitstoot. Dat is fijn voor het milieu. Maar ook voor uzelf, er blijven minder asresten over, waardoor het schoonmaken minder vaak nodig is. Bovendien helpt de anti-verstoppingstechniek een handje. Natuurlijk, het reinigen van de pelletkachel blijft erg belangrijk, maar u heeft er een assistent bij.

Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachels van nu zijn technische hoogstandjes. Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels die zijn gemaakt van bijvoorbeeld zaagsel of overblijfselen van hout. Door het mooie vlambeeld van een Klover pelletkachel moet je goed kijken, wil je zien dat je te maken hebt met een pelletkachel in plaats van een houtkachel. Het verschil is echter dat een pelletkachel op elektriciteit werkt en zeer goed regelbaar is. Hierdoor ontstaat een zo optimaal mogelijke verbranding.
Pelletkachels hebben een voorraadreservoir waar je de pellets indoet. Geheel automatisch wordt vanuit daar het benodigd aantal pellets vervoert naar de verbrandingskamer. Dit vervoeren wordt gedaan met een vijzel, aangedreven door een vijzelmotor. Als er genoeg pellets in het verbrandingsbakje liggen kan de kachel ontstoken worden. Ook dit gebeurt uiteraard automatisch. Je bent klaar om te genieten van de aangename warmte.

Eenvoudige bediening

Een van de kernwaarden van Klover is eenvoud. Wij geloven in het intuïtief en eenvoudig instellen van uw pelletkachel. Daarvoor heeft Klover nieuwe displays met touchscreen ontwikkeld die u eenvoudig bedient. Met de in veel uitvoeringen standaard wifi-module is uw Klover bovendien smart. Met een intelligente app bedient u de kachel op elke moment en vanaf elke plek. Handig als u bijvoorbeeld uw pelletkachel alvast aan wilt zetten als u bijna thuis bent. Of als u juist vergeten bent de kachel uit te zetten.