Classic

La Castellamonte vervaardigt traditionele houtkachels en pelletkachels van hoogwaardig keramiek. Met Italiaanse passie worden deze kachels op ambachtswijze, handmatig vormgegeven.

Sinds 1975 maakt dit bedrijf op basis van de eeuwenoude knowhow van ambachtslieden en hoogwaardige keramiek, deze klassieke kachels. In de meest uiteenlopende kleuren en ornamenten kunnen deze kachels worden gemaakt. Nog altijd ambachtelijk, maar met de laatste technologie en met het oog op het milieu. Houtkachels of pelletkachels, je kan ze tegenwoordig ook aansluiten op de moderne cv-radiatoren.

Houtkachels of pelletkachels, waarvan sommige houtkachels aan te sluiten zijn op moderne cv-radiatoren.

Enkele voorbeelden van de La Castellamonte houtkachels

Traditionele houtkachel grand ovale
La Castellamonte Classic Grand Ovale
La Castellamonte Classic Rondò
klassieke houtkachel tegelkachel keramiek
La Castellamonte Classic Vienna
Keramieke houtkachel italiaans design
La Castellamonte Classic Vienna
traditionele houtkacheltje keramiek italiaans design
La Castellamonte Classic Decò
Keramische kachel ambachtelijk gemaakt
La Castellamonte Classic Rondò
Italiaans Design Houtkachel Classic
La Castellamonte Classic Vienna
Rode houtkachel keramiek la castellamonte
La Castellamonte Classic Liberty

Duurzaam verwarmen

Wat veel mensen misschien nog niet weten, is dat de moderne hout gestookte kachels zorgen voor duurzame warmte. Hout is immers hernieuwbare grondstof. Bovendien kan een afsluitbaar toestel een rendement van meer dan 80 procent behalen. Houtkachels passen dan ook  prima in een milieubewuste leefstijl. Als ze goed worden gestookt, dragen ze niet bij aan het broeikaseffect. Stook alleen schoon, droog hout. Een pelletkachel, ook wel biokachel genoemd, is een zeer luxe variant van een houtkachel. Met een pelletkachel wordt namelijk geheel automatisch de dosering van houtpellets geregeld, waardoor er een continue verbranding ontstaat in de pelletkachel en uw ruimte gelijkmatig wordt verwarmd.

Vrijstaande kachels

Een kachel kan tegen vrijwel elke wand geplaatst worden.  Achter glas of als open vuur. Vrijstaand of in een geschikte hoek. Een houtkachel is een geweldig element in het interieur. Gezellig om in de winter en sfeervol op een koele zomeravond.

Ambachelijk gemaakt

Wij hebben een grote liefde voor kachels, die gemaakt zijn van duurzaam keramiek. De Italiaanse Design kachels van Stack Stoves, La Castellamonte en de Dinamica serie  staan voor een strakke vormgeving en functionaliteit. Er wordt met name gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen. De kachels worden per stuk ambachtelijk gemaakt, hierdoor is iedere kachel uniek.

Enkele voorbeelden van de La Castellamonte pelletkachels

La Castellamonte pelletkachel authentiek keramiek
La Castellamonte pelletkachel Volutamente
Gran Pellet kachel Italiaans Design biokachel
La Castellamonte pelletkachel Gran Pellet

Bovenstaande voorbeelden zijn ook verkrijgbaar in verschillende kleuren en formaten. Indien u geïnteresseerd bent, neem dan contact met ons op.