Dinamica Pellet

De Dinamica pellet is niet alleen van buiten hypermodern. De pelletkachel is de eerste moderne, keramische kachel van La Castellamonte die op pellets brandt.

Qua uiterlijk lijkt deze kachel op de Dinamica Quadra, maar de verbrandingstechniek is totaal anders en milieuvriendelijker. Dankzij dit duurzaam verwarmen en de energiezuinigheid, kan er voor het gebruik van een pelletkachel subsidie bij de overheid worden aangevraagd.

Ook deze Dinamica Pellet is op ambachtelijke wijze, van keramiek gemaakt. De pelletkachel is in meerdere kleuren te verkrijgen. Door zijn formaat en kleur heeft deze kachel van La Castellamonte een modern karakter.

De pelletkachel voldoet aan de Europese milieu-eisen en is voorzien van de nieuwste verbrandingstechnologieën. Dankzij de flinke ruit heb je een mooi zicht op het vlammenspel.

Het vermogen van deze stille kachel ligt tussen de 4,1 en 8,5 kW en kan met een rendement van 88,5% een grotere ruimte verwarmen (230 m3).

Duurzaam verwarmen

Wat veel mensen misschien nog niet weten, is dat de moderne hout gestookte kachels zorgen voor duurzame warmte. Hout is immers hernieuwbare grondstof. Bovendien kan een afsluitbaar toestel een rendement van meer dan 80 procent behalen. Houtkachels passen dan ook  prima in een milieubewuste leefstijl. Als ze goed worden gestookt, dragen ze niet bij aan het broeikaseffect. Stook alleen schoon, droog hout. Een pelletkachel, ook wel biokachel genoemd, is een zeer luxe variant van een houtkachel. Met een pelletkachel wordt namelijk geheel automatisch de dosering van houtpellets geregeld, waardoor er een continue verbranding ontstaat in de pelletkachel en uw ruimte gelijkmatig wordt verwarmd.

Vrijstaande kachels

Een kachel kan tegen vrijwel elke wand geplaatst worden.  Achter glas of als open vuur. Vrijstaand of in een geschikte hoek. Een houtkachel is een geweldig element in het interieur. Gezellig om in de winter en sfeervol op een koele zomeravond.

Ambachelijk gemaakt

Wij hebben een grote liefde voor kachels, die gemaakt zijn van duurzaam keramiek. De Italiaanse Design kachels van Stack Stoves, La Castellamonte en de Dinamica serie  staan voor een strakke vormgeving en functionaliteit. Er wordt met name gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen. De kachels worden per stuk ambachtelijk gemaakt, hierdoor is iedere kachel uniek.