Zelf een openhaard ontwerpen

Met de komst van de EK200 van Enki Stove heb je de mogelijkheid om zelf een haard te ontwerpen. Deze eigentijdse binnenhaard is revolutionair. De meeste haarden zijn al kant en klaar, worden in een ruimte geplaatst en naar wens afgewerkt. Deze zogenaamde inbouwhaarden hebben vaak strak en modern uiterlijk. Daarbij heb je keuze uit […]

Zelf een openhaard ontwerpen

Zelf een haard ontwerpen!

Met de komst van de EK200 van Enki Stove heb je de mogelijkheid om zelf een haard te ontwerpen. Deze eigentijdse binnenhaard is revolutionair.

De meeste haarden zijn al kant en klaar, worden in een ruimte geplaatst en naar wens afgewerkt. Deze zogenaamde inbouwhaarden hebben vaak strak en modern uiterlijk. Daarbij heb je keuze uit verschillen soorten brandstof, waar deze sfeerhaarden op branden. Er zijn veel voordelen van een inbouwhaard. Ze zijn in verschillende uitvoeringen te verkrijgen en in de meeste huizen te plaatsen. De haarden kunnen tegen een wand, hoek of centraal in een ruimte geplaatst worden. Dit is afhankelijk van de rookgasafvoer en toevoer van de verse lucht. Ondanks de grote variatie, blijft het uiterlijk van de haard bepaald door het model.

Eigen design

Met de komst van de EK200 van Enki Stove heb je de mogelijkheid om zelf een openhaard te creëren. Deze eigentijdse binnenhaard is revolutionair. De ronde inzet vuurpot kan je in bestaande haarden of kachels inbouwen of je kan er zelf een sfeervolle haard mee ontwerpen.

De EK200 kan op diverse manieren worden ingebouwd en werkt volledig op biomassa! Creëer een krachtig, echt houtvuur van takjes, houtsnippers of pellets. En geniet van de charmes van een rookvrije en beheersbare echte vlam.

Op afstand bedienen

De luchttoevoer en dus het vlammenspel is op een hippe manier te regelen. Controleer het vuur met de Bluetooth-afstandsbediening of vanaf de smartphone. De verbranding is rookvrij en heeft een lage uitstoot. Wanneer de haard binnen gestookt wordt, is afzuiging noodzakelijk.

Binnen en Buiten

De EK200 is ook in een buitenhaard of vuurtafel mooi te verwerken. Zo kan je onder de veranda of in de tuin genieten van een milieuvriendelijk en geurloos vlammenspel. Gedroogde takjes uit de tuin worden omgezet in dansende vlammen.

EK200 inside by Enki Stove via Art of Fire 3

Vriendelijk voor Milieu en Portemonnee

Pellet en biomassakachels stoten minder fijnstof uit, dan open haarden en andere houtkachels. Bij de verbranding van pellets komt er zo’n 80 procent minder fijnstof vrij, dan bij de verbranding van houtblokken in een gewone kachel of haard. Ervan uitgaande dat het aantal uren dat er gestookt wordt gelijk is. De EK200 is bedoeld als sfeerhaard. Door gebruik te maken van houttakjes en snippers uit de tuin beperk je in gebruik de kosten.  Daarnaast is de EK200 bij aanschaf zeer aantrekkelijk geprijsd.

 

Maatwerk