Stookadvies

Hoe kun je het beste een houtvuur stoken? Een goede en belangrijke vraag. Als service bieden wij na plaatsing een stookadvies aan. Hoera de houtkachel of haard is geplaatst. Nu kunnen we gaan genieten van een fijn haardvuurtje. Maar hoe kun je het beste stoken? Een goede en belangrijke vraag. Als service bieden wij na plaatsing een […]

Stookadvies

Duurzaam verwarmen

Hoe kun je het beste een houtvuur stoken? Een goede en belangrijke vraag. Als service bieden wij na plaatsing een stookadvies aan.

Hoera de houtkachel of haard is geplaatst. Nu kunnen we gaan genieten van een fijn haardvuurtje. Maar hoe kun je het beste stoken? Een goede en belangrijke vraag. Als service bieden wij na plaatsing een stookadvies aan. Soms is dit direct, maar het kan ook voorkomen dat we dit advies op een later tijdstip geven.

Stookadvies Stûv 16-sierschouw art of fire maatwerk

Onze tips:

– Kies de juiste houtsoort

– Stook met droog hout (maximaal vochtpercentage van 15%)

– Zorg voor luchttoevoer

– Stook milieuvriendelijk, gebruik geen oude kranten of wasbenzine

– Gebruik de “Zwitserse Methode”, een stapel methode van houtblokken, aanmaakhout en leg een aanmaakblokje bovenop

– Steek het aanmaakblokje met een lange lucifer of aansteker aan

– Laat de kachel- of haarddeur even op een kiertje staan voor extra zuurstoftoevoer

En genieten maar! Bekijk bovenstaande tips in de video hieronder!

Duurzaam verwarmen

Wat veel mensen misschien nog niet weten, is dat de moderne hout gestookte kachels zorgen voor duurzame warmte. Hout is immers hernieuwbare grondstof. Bovendien kan een afsluitbaar toestel een rendement van meer dan 80 procent behalen. Houtkachels passen dan ook  prima in een milieubewuste leefstijl. Als ze goed worden gestookt, dragen ze niet bij aan het broeikaseffect. Stook alleen schoon, droog hout.