Round Stack Elst

Een tevreden klant is waar het om gaat bij Art of Fire. Deze Round Stack van Stack Stoves kreeg wel een hele speciale plek. Lees hier het leuke blog van deze tevreden klant. Een houtkachel als inspiratiebron voor huisontwerp Met de wens om ooit nog eens een eigen huis te mogen ontwerpen en bouwen ging […]

Round Stack Elst

tevreden klant

Een tevreden klant is waar het om gaat bij Art of Fire. Deze Round Stack van Stack Stoves kreeg wel een hele speciale plek. Lees hier het leuke blog van deze tevreden klant.

Art of Fire Round Stack Elst 2

Een houtkachel als inspiratiebron voor huisontwerp

Met de wens om ooit nog eens een eigen huis te mogen ontwerpen en bouwen ging deze wens in 2016 voor ons in vervulling. We kregen de unieke kans om een optie te nemen op een mooi stukje grond te ‘Elst’ gemeente Overbetuwe.

Art of Fire Round Stack Elst 3

Maar hoe start je met een huisontwerp? Voordat wij naar een architect op zoek gingen, wilden we graag voor onszelf helder hebben aan welke voorwaarden het nieuwe huis moest voldoen. Eén van deze wensen was een houtkachel in de woonruimte om in het koele seizoen gezellig met ons allen te kunnen vertoeven. Avonden zochten we op internet naar een kachel die we dachten niet te kunnen vinden maar na uiteindelijk de Stackstove te hebben gevonden, wisten we zeker dat deze het moest worden.

Art of Fire Round Stack Elst 6

De voorwaarde om een houtkachel in huis te hebben, bleek later een cruciale voorwaarde te zijn; uiteindelijk hebben we hier het hele huis omheen ontworpen en gebouwd. Niet alleen qua plek in huis, noord/oostelijk gelegen, en met veel raampartijen eromheen om vanuit deze heerlijke zit plek van het uitzicht te kunnen genieten maar ook qua ontwerp en uitstraling. Een plek die dus huiselijkheid, warmte en rust samenbrengt.

Art of Fire Round Stack Elst 4

Het ontwerp van de Stackstove, modern maar met een knipoog naar vroeger, symboliseerde voor ons de plek waar we zouden gaan wonen. In vroegere tijden waren hier nederzettingen en hebben er vele generaties gewoond en geleefd. Nu maakt het gebied onderdeel uit van een buitengebied zoals een boerenlandschap. Het huis is in lijn met de Stackstove een moderne variant geworden van een kapschuur met materialen die in vroegere tijden veel gebruikt werden zoals eikenhout, steen zink.

Art of Fire Round Stack Elst 1

Het paste allemaal als een puzzel in elkaar; een mooiere plek hadden we niet kunnen dromen; hoe een houtkachel ons een fijn ‘thuis’ heeft gegeven.

Met dank aan: Meta Boelens

Beeldmateriaal: Art of Fire

Bezoek ons Lookbook voor nog meer mooie foto’s.

Contact