Deze houtkachel ‘Pure Vision LPV 5 Depot’ Charlton and Jenrick  is een prachtige toevoeging aan deze lichte en moderne woonruimte, zoals te zien is op de foto. De kachel is vervaardigd uit hoogwaardig gietijzer, wat bekend staat om zijn uitstekende thermische eigenschappen en duurzaamheid. Gietijzer zorgt ervoor dat de warmte gelijkmatig wordt verspreid en vastgehouden, wat niet alleen efficiënt is, maar ook zorgt voor een langdurige en aangename warmteafgifte.

Het ontwerp van de LPV 5 Depot is strak en minimalistisch, met een groot glazen raam dat een helder zicht biedt op de dansende vlammen binnenin. Dit visuele element creëert een warme en uitnodigende sfeer, perfect voor een gezellige avond met familie en vrienden. De kachel staat prominent in de kamer en voegt een vleugje elegantie toe, terwijl het glas een visueel contact met het vuur mogelijk maakt, wat bijdraagt aan een gevoel van comfort en huiselijkheid.

Charlton and Jenrick

Charlton and Jenrick, de fabrikant van deze houtkachel, staat bekend om hun toewijding aan kwaliteit en innovatie op het gebied van verwarmingsoplossingen. Met meer dan 30 jaar ervaring in de industrie, combineren ze traditionele vakmanschap met moderne technologie om producten te creëren die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk zijn. Hun Pure Vision-serie, waar de LPV 5 Depot deel van uitmaakt, benadrukt energie-efficiëntie en milieubewustzijn, waardoor hun producten een verantwoorde keuze zijn voor huishoudens die op zoek zijn naar duurzame verwarmingsopties.

De plaatsing van de kachel in deze woonruimte versterkt de moderne en toch gezellige ambiance van het huis. Omringd door grote ramen die uitkijken op een groene tuin, biedt de kachel een prachtig contrast en een centraal punt van warmte en licht. Het interieur, met zijn houten vloer en stijlvolle meubels, wordt perfect aangevuld door de robuuste en toch verfijnde uitstraling van de LPV 5 Depot.

Al met al is de Charlton & Jenrick Pure Vision LPV 5 Depot meer dan alleen een functioneel verwarmingsapparaat; het is een stijlvolle aanvulling op elk modern huis, die warmte, comfort en visuele aantrekkingskracht combineert.

De Jacobus 6 houtkachel is ontworpen met oog voor detail en duurzaamheid. Het stevige gietijzeren frame zorgt voor een lange levensduur en betrouwbare prestaties, zelfs bij intensief gebruik. Dankzij het geavanceerde verbrandingssysteem biedt deze kachel een hoog rendement, wat betekent dat er minder hout nodig is om een aangename warmte te genereren. Dit maakt de kachel niet alleen milieuvriendelijker, maar ook kostenefficiënter in gebruik.

Een van de opvallende kenmerken van de Jacobus 6 is de grote glazen deur. Dit niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar biedt ook een praktisch voordeel: het maakt het mogelijk om het vuur goed in de gaten te houden zonder de deur te openen. Dit verhoogt de veiligheid en het gebruiksgemak, terwijl het tevens een betoverend schouwspel biedt van de dansende vlammen. De deur is voorzien van een speciaal luchtspoelsysteem dat ervoor zorgt dat het glas langer schoon blijft, waardoor u altijd een helder zicht op het vuur heeft.

Jacobus 6 houtkachel

De Jacobus 6 houtkachel is een compacte en efficiënte houtkachel, ontworpen om kleine tot middelgrote ruimtes te verwarmen. Deze kachel heeft een vermogen van 3,5 tot 7 kW, wat voldoende is om ruimtes tot circa 120 m³ te verwarmen. De kachel is gemaakt van plaatstaal en heeft een tijdloos, antracietkleurig design, wat hem geschikt maakt voor verschillende interieurstijlen.

Een van de opvallende kenmerken van de Jacobus 6 is het hoge rendement van 83,6%, waardoor hij zeer zuinig is in gebruik. Daarnaast heeft de kachel een externe luchttoevoer, wat bijdraagt aan een efficiënte verbranding en minder vervuiling. Het vuurzicht aan de voorkant zorgt voor een gezellige sfeer in de ruimte.

De Jacobus 6 wordt geleverd met een levenslange fabrieksgarantie, wat de duurzaamheid en betrouwbaarheid van de kachel onderstreept. De kachel kan zowel via een boven- als achteraansluiting op de rookgasafvoer worden aangesloten.

De Dik Geurts Vidar Triple is een houtkachel van het merk Dik Geurts, dat bekend staat om zijn hoogwaardige en stijlvolle houtkachels en haarden. Deze kachel heeft een strak en modern design, waardoor het een aantrekkelijke toevoeging is aan elk interieur. Met drie glazen panelen – een aan de voorkant en twee aan de zijkanten – biedt de Vidar Triple een panoramisch zicht op het vuur.

Met een hoog rendement kan deze houtkachel grote ruimtes efficiënt verwarmen. Het nominale vermogen ligt meestal tussen 8 en 12 kW, afhankelijk van het model en de specifieke configuratie. De Vidar Triple is ontworpen met aandacht voor het milieu en heeft een lage uitstoot, waardoor het voldoet aan de strenge Ecodesign 2022 normen. Dit betekent dat de kachel een schone verbranding heeft en energie-efficiënt is.

Voor gebruiksgemak is de Vidar Triple uitgerust met een luchtregelingssysteem waarmee je de verbranding kunt optimaliseren. Daarnaast heeft het een handige aslade voor eenvoudige reiniging en onderhoud. Gemaakt van hoogwaardige materialen zoals robuust staal en hittebestendig glas, biedt deze kachel duurzaamheid en een lange levensduur.

De Vidar Triple kan zowel vrijstaand als ingebouwd worden geplaatst, afhankelijk van de voorkeur en de indeling van de ruimte. Voor een veilige en efficiënte werking is het belangrijk om de installatie te laten uitvoeren door een gecertificeerde professional. Deze kenmerken maken de Dik Geurts Vidar Triple een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar een efficiënte, stijlvolle en milieuvriendelijke houtkachel.

Deze Morsø hanghaard hebben we uitgerust met een Poll Design rookkanaal in matzwart, wat zorgt voor een strak en modern geheel dat ongetwijfeld garant staat voor vele warme en sfeervolle avonden. Morsø, een gerenommeerd merk in de wereld van houtkachels, biedt met zijn wandmodellen een combinatie van tijdloos design en geavanceerde verbrandingstechnologie, ideaal voor elk modern interieur.

Een stijlvolle en efficiënte warmtebron

De Morsø wandhaarden, zoals de populaire 7470 en 7970 modellen, zijn niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar ook uiterst functioneel. Deze houtkachels zijn ontworpen om een efficiënte en milieuvriendelijke warmtebron te bieden. Met een vermogen van respectievelijk 5 kW en 7 kW zijn deze kachels geschikt voor zowel middelgrote als grotere ruimtes, variërend van 45 m² tot 105 m².

De kachels zijn vervaardigd uit hoogwaardig gietijzer, wat zorgt voor een uitstekende warmtegeleiding en duurzaamheid. Het robuuste materiaal en de geavanceerde technologie garanderen niet alleen een efficiënte verbranding, maar ook een lange levensduur. De Morsø 7470, bijvoorbeeld, heeft een modern design met grote zijruiten, waardoor het vuur vanuit meerdere hoeken zichtbaar is. Dit verhoogt niet alleen de sfeer in de ruimte, maar draagt ook bij aan een optimale warmteverdeling.

Innovatief design met respect voor traditie

Morsø is een merk dat al meer dan 160 jaar bekend staat om zijn hoogwaardige gietijzeren kachels. De nieuwe series, waaronder de 7400- en 7900-serie, combineren de beste elementen van traditionele houtverbranding met moderne innovaties. De iconische eekhoorn, die het merk al decennialang siert, is opnieuw ontworpen om het klassieke karakter van Morsø te behouden, terwijl het tegelijkertijd past in een modern interieur.

Een opvallend kenmerk van de Morsø wandmodellen is hun zwevende effect wanneer ze aan de muur worden gemonteerd. Dit minimalistische ontwerp, in combinatie met het Poll Design rookkanaal, maakt de haard een echte blikvanger in elke ruimte.

Perfecte aanvulling op elk interieur

Dankzij het strakke, matzwarte rookkanaal van Poll Design vormt de Morsø hanghaard een naadloos en stijlvol geheel met de rest van het interieur. Of u nu een moderne, industriële, of zelfs een meer traditionele inrichting heeft, deze houtkachel past moeiteloos in elke setting.

De Dimplex Opti-Myst haarden bieden een innovatieve en veilige manier om de ambiance van een open haard in huis te brengen zonder de nadelen van echt vuur. Dankzij de geavanceerde technologie die gebruikmaakt van waternevel en speciaal ontworpen verlichting, creëren deze haarden een verbluffend realistisch vlameffect dat nauwelijks te onderscheiden is van echt vuur.

De Dimplex Opti-Myst haard maakt gebruik van een gepatenteerd systeem waarbij een ultrasone vernevelaar water omzet in een fijne mist. Deze mist wordt vervolgens subtiel verlicht om het effect van flikkerende vlammen te creëren. Dit driedimensionale vlameffect zorgt voor een unieke en authentieke sfeer in elke ruimte.

Dimplex Opti-Myst haard

In tegenstelling tot traditionele open haarden, bieden de Opti-Myst modellen volledige veiligheid, omdat er geen echt vuur of hitte is. Dit maakt ze ideaal voor huishoudens met kinderen en huisdieren. Bovendien zijn deze haarden perfect voor gebruik in appartementen of woningen zonder schoorsteen, aangezien er geen rookafvoer nodig is.

De installatie van een Dimplex Opti-Myst haard is eenvoudig en flexibel, aangezien er geen complex rookkanaal of gasleiding nodig is. Het enige wat nodig is, is een stopcontact. Het onderhoud is minimaal; het waterreservoir moet regelmatig worden bijgevuld, afhankelijk van het gebruik, variërend van een keer per dag tot een paar keer per week.

Eenvoudige Installatie en Onderhoud

De Opti-Myst haarden zijn ontworpen met energie-efficiëntie in gedachten. Ze verbruiken weinig stroom, vooral wanneer de verwarmingsfunctie niet wordt gebruikt. Dit maakt ze niet alleen een sfeervolle, maar ook een milieuvriendelijke keuze voor je interieur.

De Dimplex Opti-Myst serie biedt een breed scala aan modellen, variërend in grootte, stijl en afwerking. Of je nu op zoek bent naar een moderne strakke uitstraling of een klassiek ontwerp, er is altijd een Opti-Myst haard die perfect bij je interieur past.

Met de Dimplex Opti-Myst haard creëer je eenvoudig een warme en uitnodigende sfeer in huis, zonder de zorgen van traditioneel vuur. Ontdek de veelzijdigheid en het gemak van deze innovatieve haarden, en geniet van de perfecte combinatie van technologie en design.

De houtkachel Brutus staat bekend om zijn robuuste, industriële uitstraling en indrukwekkende verwarmingsprestaties, wat hem ideaal maakt voor zowel woonruimtes als werkplaatsen. Met een nominaal vermogen van 7 kW en een maximale capaciteit van 9 kW, is deze kachel in staat om ruimtes tot 125 m³ effectief te verwarmen. Dankzij het tweestaps verbrandingssysteem benut de Brutus kachel de brandstof optimaal, wat resulteert in een efficiëntie van minstens 70% en een langdurige brandduur van tot wel 14 uur op één lading hout of kolen.

Houtkachel Brutus

De Brutus Bullie is een variant binnen de Brutus-serie die verschillende modellen biedt, met vermogens variërend van 8 kW tot maar liefst 56 kW. Deze kachel is speciaal ontworpen om grotere ruimtes, zoals werkplaatsen, schuren of zelfs grote woonkamers met een industriële inrichting, snel en efficiënt te verwarmen. Het industriële ontwerp van de kachel, gekenmerkt door stevige stalen buizen en een stoere afwerking, maakt hem een opvallend element in elk interieur.

Naast zijn indrukwekkende verwarmingsvermogen, biedt de Brutus kachel ook praktische voordelen. De houten handvatten worden niet heet, wat de kachel gemakkelijk in gebruik maakt, en het optionele glasreinigingssysteem zorgt voor een helder zicht op het vuur, zelfs na urenlang stoken. Bovendien is de Brutus gecertificeerd volgens de Europese normen, wat garant staat voor de veiligheid en betrouwbaarheid van de kachel.

Of je nu op zoek bent naar een kachel voor je werkplaats, serre of woonkamer, de Brutus biedt niet alleen krachtige warmte, maar ook een stijlvol en duurzaam ontwerp dat jarenlang meegaat. Deze kachel combineert functionaliteit met een tijdloze, stoere uitstraling die perfect past in zowel moderne als traditionele omgevingen.

Deze Morsø hanghaard hebben we uitgerust met een Poll Design rookkanaal in matzwart, wat zorgt voor een strak en modern geheel dat ongetwijfeld garant staat voor vele warme en sfeervolle avonden. Morsø, een gerenommeerd merk in de wereld van houtkachels, biedt met zijn wandmodellen een combinatie van tijdloos design en geavanceerde verbrandingstechnologie, ideaal voor elk modern interieur.

Een stijlvolle en efficiënte warmtebron

De Morsø wandhaarden, zoals de populaire 7470 en 7970 modellen, zijn niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar ook uiterst functioneel. Deze houtkachels zijn ontworpen om een efficiënte en milieuvriendelijke warmtebron te bieden. Met een vermogen van respectievelijk 5 kW en 7 kW zijn deze kachels geschikt voor zowel middelgrote als grotere ruimtes, variërend van 45 m² tot 105 m².

De kachels zijn vervaardigd uit hoogwaardig gietijzer, wat zorgt voor een uitstekende warmtegeleiding en duurzaamheid. Het robuuste materiaal en de geavanceerde technologie garanderen niet alleen een efficiënte verbranding, maar ook een lange levensduur. De Morsø 7470, bijvoorbeeld, heeft een modern design met grote zijruiten, waardoor het vuur vanuit meerdere hoeken zichtbaar is. Dit verhoogt niet alleen de sfeer in de ruimte, maar draagt ook bij aan een optimale warmteverdeling.

Innovatief design met respect voor traditie

Morsø is een merk dat al meer dan 160 jaar bekend staat om zijn hoogwaardige gietijzeren kachels. De nieuwe series, waaronder de 7400- en 7900-serie, combineren de beste elementen van traditionele houtverbranding met moderne innovaties. De iconische eekhoorn, die het merk al decennialang siert, is opnieuw ontworpen om het klassieke karakter van Morsø te behouden, terwijl het tegelijkertijd past in een modern interieur.

Een opvallend kenmerk van de Morsø wandmodellen is hun zwevende effect wanneer ze aan de muur worden gemonteerd. Dit minimalistische ontwerp, in combinatie met het Poll Design rookkanaal, maakt de haard een echte blikvanger in elke ruimte.

Perfecte aanvulling op elk interieur

Dankzij het strakke, matzwarte rookkanaal van Poll Design vormt de Morsø hanghaard een naadloos en stijlvol geheel met de rest van het interieur. Of u nu een moderne, industriële, of zelfs een meer traditionele inrichting heeft, deze houtkachel past moeiteloos in elke setting.

De Thermia houtkachel Elipso is een moderne kachel met een elegante uitstraling en is beschikbaar in drie varianten: de Elipso, Elipso Max, en Elipso Mini. Deze kachels hebben een stalen body en zijn voorzien van een panoramische halfronde deur, wat zorgt voor een indrukwekkend vuurzicht.

Thermia Houtkachel is niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar ook functioneel met efficiënte warmteafgifte. Deze modellen zijn geschikt voor verschillende ruimtes en bieden zowel praktische als visuele voordelen in moderne interieur.

Thermia is een fabrikant van hoogwaardige houtkachels, gevestigd in Kroatië. Het bedrijf staat bekend om zijn innovatieve ontwerpen en duurzame productieprocessen. Thermia produceert kachels die niet alleen efficiënt zijn in warmteafgifte, maar ook esthetisch aantrekkelijk, met veel aandacht voor design en materiaalkeuze.

De kachels worden geproduceerd met moderne technologieën en kwaliteitscontrole, wat resulteert in producten die zowel functioneel als visueel aantrekkelijk zijn. Thermia exporteert haar producten wereldwijd en heeft een sterke reputatie opgebouwd binnen de verwarmingsindustrie.

Deze Thermia Elipso heeft een zeer grote brandhaard en een grote panoramadeur, waardoor het zicht op het vuur werkelijk spectaculair is. Deze moderne houtkachel is geplaatst op een draaibare voet, waardoor je vanuit meerdere hoeken in de kamer kunt genieten van het prachtige vlammenspel. Deze combinatie van design en functionaliteit maakt de Thermia Elipso Max een opvallend element in elke ruimte.

De Thermia Elipso Max is ontworpen met een oog voor detail en kwaliteit. Het elliptische ontwerp, gemaakt van hoogwaardig zwart staal, geeft de kachel een moderne en elegante uitstraling. De grote panoramadeur met afgeronde randen zorgt niet alleen voor een prachtig zicht op de vlammen, maar is ook voorzien van een luchtglas-reinigingssysteem. Dit systeem houdt het glas helder en schoon, zodat je altijd kunt genieten van een onbelemmerd uitzicht op het vuur.

Met een nominale warmtecapaciteit van 8 kW is deze kachel krachtig genoeg om grote woonkamers snel en efficiënt te verwarmen. Dankzij de hoge efficiëntie van 80,31% verbruikt de Thermia Elipso Max relatief weinig hout (ongeveer 2,14 kg per uur), waardoor hij niet alleen milieuvriendelijk is, maar ook kostenbesparend op de lange termijn. De kachel is geschikt voor houtblokken met een maximale lengte van 40 cm, wat betekent dat je minder vaak hout hoeft bij te vullen.

De kachel heeft een rookgasafvoer met een diameter van 150 mm, die zowel aan de boven- als achterkant kan worden aangesloten. Dit biedt flexibiliteit bij de installatie, zodat je de kachel gemakkelijk kunt integreren in jouw interieurontwerp. Bovendien voldoet de Thermia Elipso Max aan de strenge emissienormen van de DIN EN 13240 en de 2e fase van de BlmSchV, wat betekent dat hij niet alleen mooi en efficiënt is, maar ook milieuvriendelijk.

Op de foto zien we een prachtig voorbeeld van een moderne Austroflamm kachel, elegant geïntegreerd in een smaakvol ingerichte woonkamer. Deze kachel, met zijn strakke en minimalistische ontwerp, past perfect in de eigentijdse esthetiek van de ruimte. Het centrale focuspunt van de kamer is onmiskenbaar de kachel, die niet alleen dient als warmtebron, maar ook als een visueel aantrekkelijk element dat bijdraagt aan de sfeer van de ruimte.

Moderne kachel Austroflamm

De kachel is ingebouwd in een nis die is afgewerkt in een subtiele groene tint, die contrasteert met de donkergrijze kleur van de kachel zelf. Dit kleurenschema creëert een rustige en uitnodigende sfeer, terwijl de donkere tinten een moderne en verfijnde uitstraling geven. De nis biedt ook een functionele oplossing door de kachel naadloos in de muur te integreren, wat de ruimte strak en opgeruimd houdt.

Een van de opvallende kenmerken van de kachel is het grote, ronde glasvenster, waardoor het vlammenspel volledig zichtbaar is. Dit venster biedt een prachtig uitzicht op het vuur en versterkt het gevoel van warmte en comfort in de kamer. Het vlammenspel is niet alleen rustgevend, maar ook een echte blikvanger, vooral in een ruimte die verder minimalistisch is ingericht.

De keuze voor een Moderne kachel Austroflamm toont de aandacht voor kwaliteit en duurzaamheid. Austroflamm staat bekend om zijn gebruik van geavanceerde verbrandingstechnologieën die zorgen voor een efficiënte en milieuvriendelijke verbranding. Dit betekent dat de kachel niet alleen effectief verwarmt, maar ook minder impact heeft op het milieu door een lagere uitstoot.

De rest van de kamer is ingericht met een mix van moderne en natuurlijke elementen. De tegelvloer voegt een klassieke en robuuste textuur toe, terwijl de grote kamerplant aan de linkerkant van de foto een vleugje groen en leven in de ruimte brengt. Het geheel wordt gecompleteerd door het natuurlijke licht dat door de grote ramen naar binnen valt, waardoor de ruimte licht en luchtig aanvoelt, ondanks de aanwezigheid van de donkere kachel en gordijnen.

In deze setting fungeert de Moderne kachel Austroflamm als het hart van het huis, waar mensen samenkomen voor warmte en gezelligheid. Het is een perfect voorbeeld van hoe moderne technologie en design kunnen samenkomen om een comfortabele en stijlvolle leefruimte te creëren.