Deze houtkachel ‘Pure Vision LPV 5 Depot’ Charlton and Jenrick  is een prachtige toevoeging aan deze lichte en moderne woonruimte, zoals te zien is op de foto. De kachel is vervaardigd uit hoogwaardig gietijzer, wat bekend staat om zijn uitstekende thermische eigenschappen en duurzaamheid. Gietijzer zorgt ervoor dat de warmte gelijkmatig wordt verspreid en vastgehouden, wat niet alleen efficiënt is, maar ook zorgt voor een langdurige en aangename warmteafgifte.

Het ontwerp van de LPV 5 Depot is strak en minimalistisch, met een groot glazen raam dat een helder zicht biedt op de dansende vlammen binnenin. Dit visuele element creëert een warme en uitnodigende sfeer, perfect voor een gezellige avond met familie en vrienden. De kachel staat prominent in de kamer en voegt een vleugje elegantie toe, terwijl het glas een visueel contact met het vuur mogelijk maakt, wat bijdraagt aan een gevoel van comfort en huiselijkheid.

Charlton and Jenrick

Charlton and Jenrick, de fabrikant van deze houtkachel, staat bekend om hun toewijding aan kwaliteit en innovatie op het gebied van verwarmingsoplossingen. Met meer dan 30 jaar ervaring in de industrie, combineren ze traditionele vakmanschap met moderne technologie om producten te creëren die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk zijn. Hun Pure Vision-serie, waar de LPV 5 Depot deel van uitmaakt, benadrukt energie-efficiëntie en milieubewustzijn, waardoor hun producten een verantwoorde keuze zijn voor huishoudens die op zoek zijn naar duurzame verwarmingsopties.

De plaatsing van de kachel in deze woonruimte versterkt de moderne en toch gezellige ambiance van het huis. Omringd door grote ramen die uitkijken op een groene tuin, biedt de kachel een prachtig contrast en een centraal punt van warmte en licht. Het interieur, met zijn houten vloer en stijlvolle meubels, wordt perfect aangevuld door de robuuste en toch verfijnde uitstraling van de LPV 5 Depot.

Al met al is de Charlton & Jenrick Pure Vision LPV 5 Depot meer dan alleen een functioneel verwarmingsapparaat; het is een stijlvolle aanvulling op elk modern huis, die warmte, comfort en visuele aantrekkingskracht combineert.

De Houtkachel Jacobus 9 is een product van het Nederlandse merk JAcobus, dat bekend staat om zijn hoogwaardige houtkachels. Dit specifieke model heeft een nominaal vermogen van ongeveer 9 kW, wat het geschikt maakt voor middelgrote tot grote ruimtes. Een van de meest opvallende kenmerken van de Jacobus 9 is het hoge rendement, vaak rond de 80%, waardoor hij zeer efficiënt brandt en veel van de energie uit het hout omzet in warmte. Bovendien voldoet de kachel aan strenge milieunormen, waaronder de Ecodesign-richtlijn, wat betekent dat de emissies van schadelijke stoffen laag zijn.

 

De Brutus houtkachel is een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar een efficiënte en robuuste manier om hun huis te verwarmen. Deze kachel staat bekend om zijn stevige constructie en het vermogen om snel een ruimte op te warmen. Gemaakt van duurzame materialen zoals gietijzer of staal, biedt de Brutus houtkachel niet alleen warmte, maar ook een charmant, rustiek element aan elk interieur. Het ontwerp is vaak eenvoudig en functioneel, zonder overbodige versieringen, wat bijdraagt aan de betrouwbaarheid en gebruiksgemak.

De Jøtul F 105 LL is een houtkachel die bekend staat om zijn compacte formaat en stijlvolle ontwerp. Hij is ontworpen om efficiënt te verwarmen met een vermogen dat geschikt is voor kleinere ruimtes. De kachel heeft een groot glazen raam, waardoor het vuur goed zichtbaar is, en biedt zowel stralings- als convectiewarmte. Met een gebruiksvriendelijke luchtregeling kan de verbranding eenvoudig worden aangepast.

De Jøtul F 163 is ook een houtkachel, maar valt op door zijn moderne en elegante ontwerp met drie ramen, waardoor het vuur vanuit verschillende hoeken zichtbaar is. Deze kachel is geschikt voor middelgrote ruimtes en biedt een hogere warmteafgifte dan de F 105 LL. De F 163 is voorzien van een schone verbrandingstechnologie, wat resulteert in een efficiëntere verbranding en minder uitstoot. Beide kachels zijn gemaakt van hoogwaardige materialen, zoals gietijzer, en staan bekend om hun duurzaamheid en lange levensduur. Ze combineren traditionele Scandinavische ambacht met moderne technologie om zowel esthetische als functionele behoeften te vervullen.

De Morso 6170 is een elegante en efficiënte houtkachel die deel uitmaakt van de Morso 6100-serie. Deze kachel is vervaardigd van hoogwaardige gerecyclede gietijzer, wat zorgt voor duurzaamheid en een lange levensduur. De gietijzeren constructie maakt het mogelijk om de kachel in mooie vormen met afgeronde hoeken te gieten, wat bijdraagt aan zijn decoratieve aantrekkingskracht. Ontworpen om aan de muur te worden gemonteerd, bespaart de Morso 6170 ruimte en is hij ideaal voor kleinere ruimtes zoals vakantiehuizen of als bijverwarming.

Met een vermogen van 6 kW en een operationeel bereik van 3 tot 6 kW, kan de Morso 6170 ruimtes verwarmen van 45 tot 90 vierkante meter, afhankelijk van de isolatie en andere factoren. De afmetingen van de kachel zijn 630 mm in hoogte, 451 mm in breedte en 386 mm in diepte, en hij weegt ongeveer 100 kg.

Deze kachel beschikt over een convectiesysteem voor efficiëntere warmteverdeling en voorverwarmde verbrandingslucht die de efficiëntie van de verbranding verhoogt. Een aslade maakt de reiniging eenvoudig, terwijl het Airwash-systeem ervoor zorgt dat het glas schoon blijft door een luchtstroom langs de binnenkant van het raam te leiden. De tertiaire luchttoevoer zorgt voor een schonere en efficiëntere verbranding. De Morso 6170 heeft een energie-efficiëntieklasse van A, met een rendement van ongeveer 75-78.8%.

De Klover pelletkachel Model Soft 100, uitgevoerd in zwart, is een moderne en stijlvolle toevoeging aan elke woning. Deze vrijstaande pelletkachel, strategisch geplaatst in de hoek van de ruimte, zorgt ervoor dat je optimaal kunt genieten van het betoverende vlammenspel. Met zijn strakke en eigentijdse design past de Soft 100 perfect in zowel klassieke als moderne interieurs, en voegt hij een warme en gezellige sfeer toe aan de ruimte.

Vrijstaande pelletkachel

Pelletkachels zijn een duurzame en efficiënte manier om je huis te verwarmen. Ze werken op houtpellets, die een hernieuwbare brandstofbron zijn. Deze pellets zijn gemaakt van geperst zaagsel en ander houtafval, wat zorgt voor een hoge verbrandingswaarde en lage uitstoot van schadelijke stoffen. Een vrijstaande pelletkachel is eenvoudig in gebruik: je vult de voorraadbak met pellets, stelt de gewenste temperatuur in, en de kachel doet de rest. Dankzij een ingebouwd automatisch systeem worden de pellets gedoseerd toegevoegd, waardoor een constante en gelijkmatige warmteafgifte gegarandeerd is.

Klover pelletkachel Model Soft 100

Klover, de fabrikant van de Soft 100, staat bekend om zijn hoogwaardige en innovatieve pelletkachels. Het merk combineert jarenlange ervaring met geavanceerde technologie om producten te creëren die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk zijn. Klover pelletkachels zijn niet alleen efficiënt en milieuvriendelijk, maar ook ontworpen om een gezellige ambiance te creëren. Het merk legt veel nadruk op het design, waardoor hun kachels vaak het middelpunt van de ruimte worden.

De Klover Soft 100 in zwart biedt meer dan alleen warmte; het brengt een rustgevende sfeer in huis. Het zachte geruis van de pellets die verbranden en de dansende vlammen creëren een ontspannen en knusse omgeving. Of je nu een boek leest, een film kijkt, of geniet van een goed gesprek met vrienden en familie, de Klover pelletkachel zorgt ervoor dat elke activiteit nog aangenamer wordt. Kortom, met de vrijstaande pelletkachel Klover Soft 100 haal je niet alleen een efficiënte verwarmingsbron in huis, maar ook een bron van comfort en sfeer.

De Klover pelletkachel Soft 100 uitgevoerd in brons is een moderne toevoeging aan elk interieur, zoals onlangs bewezen bij een tevreden klant van ons. Deze klant koos bewust voor de Klover Soft 100 vanwege de combinatie van stijl, efficiëntie en duurzaamheid die deze pelletkachel biedt.

Pelletkachels zijn de laatste jaren enorm populair geworden. Ze gebruiken samengeperste houtpellets als brandstof, wat niet alleen milieuvriendelijker is, maar ook zorgt voor een efficiëntere verbranding. Dit betekent lagere stookkosten en minder uitstoot van schadelijke stoffen. De Klover Soft 100 is een uitstekend voorbeeld van hoe moderne technologie kan bijdragen aan een duurzame en sfeervolle verwarming.

Klover is een merk dat bekend staat om zijn kwaliteit en innovatie. Het Italiaanse bedrijf heeft jarenlange ervaring in het ontwerpen en produceren van pelletkachels die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk zijn. De Soft 100 is geen uitzondering; met zijn bronzen afwerking voegt deze kachel een vleugje elegantie toe aan elke ruimte. Het ontwerp is strak en modern, maar de bronzen kleur geeft het een tijdloze uitstraling die past bij diverse interieurstijlen.

Bij onze klant heeft de Klover Soft 100 een centrale plaats in de woonkamer gekregen. De warmte en het zachte knisperen van de pellets creëren een gezellige en uitnodigende sfeer. De automatische ontsteking en het eenvoudige bedieningspaneel maken het gebruik van deze kachel zeer gebruiksvriendelijk. Onze klant was ook erg tevreden over de stille werking van de kachel, wat bijdraagt aan een ontspannen en comfortabele woonomgeving.

De installatie van de Klover Soft 100 verliep soepel en de klant kon al snel genieten van de aangename warmte. Deze pelletkachel is niet alleen een praktische keuze, maar ook een stijlvolle toevoeging die een gevoel van luxe en comfort met zich meebrengt. De bronzen uitvoering van de Klover Soft 100 zorgt ervoor dat de kachel een echte eyecatcher is en een warme, huiselijke sfeer creëert.

Deze Jotul houtkachel hebben we geplaatst in een bestaande schouw. Een mooie mix tussen nieuw en oud. De Jøtul F 105, een houtkachel van het gerenommeerde Noorse merk Jøtul, combineert op prachtige wijze traditionele charme met moderne technologie. Dankzij zijn compacte ontwerp en vierkante vorm past deze kachel perfect in verschillende soorten interieurs, van klassiek tot eigentijds.

De kachel heeft een strak, minimalistisch design, wat typisch is voor Scandinavische ontwerpen. Dit maakt hem niet alleen functioneel, maar ook een esthetische toevoeging aan elke ruimte. De Jøtul F 105 is verkrijgbaar in verschillende afwerkingen, zoals elegante zwarte lak en stijlvol wit emaille, waardoor hij naadloos aansluit bij zowel moderne als klassieke schouwen.

Jotul houtkachel

Met een nominaal vermogen van ongeveer 4,5 kW biedt de Jøtul F 105 voldoende warmte om ruimtes tot ongeveer 85 m² te verwarmen, afhankelijk van de isolatie van de ruimte. Dit maakt de kachel bijzonder geschikt voor zowel kleinere als middelgrote ruimtes. De kachel is voorzien van een geavanceerd verbrandingssysteem dat zorgt voor een efficiënte en schone verbranding. Dit betekent niet alleen dat er minder uitstoot is, maar ook dat er meer warmte wordt geproduceerd met minder hout.

De gietijzeren constructie van de Jøtul F 105 zorgt ervoor dat de kachel langdurig warmte vasthoudt en geleidelijk afgeeft, zelfs nadat het vuur is gedoofd. Hierdoor blijft de kamer aangenaam warm, wat bijdraagt aan het comfort.

Een van de gebruiksvriendelijke kenmerken van de Jotul houtkachel F 105 is de eenvoudige bediening. Met één luchtregelaar kan de verbranding gemakkelijk worden geoptimaliseerd, wat zorgt voor een efficiënte en gecontroleerde verbranding. De kachel is ook voorzien van een grote glazen deur, waardoor het vuur goed zichtbaar is en een gezellige sfeer in de kamer wordt gecreëerd.

De Jøtul F 105 voldoet aan de strenge Eco-Design 2022-normen, wat betekent dat hij zeer efficiënt is en voldoet aan de huidige milieueisen. Dit maakt hem een duurzame keuze voor wie op zoek is naar een milieuvriendelijke verwarmingsoplossing.

Opties en personalisatie

Afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren, kunt u kiezen voor een model met een standaard of op poten, wat het uiterlijk van de kachel verder aanpast aan uw interieur. Bovendien is de kachel uitgerust met een handige aslade, wat het schoonmaken aanzienlijk vereenvoudigt.

De Dovre 640 houtkachel in wit emaille is een premium keuze voor iedereen die zowel efficiëntie als esthetiek waardeert in hun verwarmingsoplossing. Gemaakt van hoogwaardig gietijzer, biedt deze kachel niet alleen duurzaamheid en robuustheid, maar ook een klassieke uitstraling die perfect past in diverse interieurstijlen, van modern tot traditioneel.

Het wit geëmailleerde oppervlak van de Dovre 640 geeft een elegante, tijdloze look aan elke ruimte. Deze afwerking zorgt ervoor dat de kachel een centraal decoratief element wordt, dat moeiteloos opgaat in zijn omgeving en tegelijkertijd een gevoel van warmte en gezelligheid uitstraalt. De grote glazen deur biedt een prachtig zicht op het dansende vuur, wat bijdraagt aan een uitnodigende en sfeervolle ambiance in de woonkamer.

Dovre 640 houtkachel

Deze houtkachel is ontworpen met een geavanceerd verbrandingssysteem dat optimale efficiëntie garandeert. Het systeem zorgt voor een volledige verbranding van het hout, wat resulteert in een hoge warmte-output en een lage uitstoot van schadelijke stoffen. Dit maakt de Dovre 640 niet alleen een milieuvriendelijke keuze, maar ook een kostenbesparende optie op de lange termijn.

De luchtinlaten van de kachel zijn verstelbaar, waardoor gebruikers de intensiteit van het vuur en de warmteproductie nauwkeurig kunnen regelen. Dit biedt niet alleen comfort, maar ook flexibiliteit bij het aanpassen van de warmte aan de behoeften van het moment. De kachel is geschikt voor zowel boven- als achteraansluiting, wat de installatie eenvoudig en flexibel maakt.

Het onderhoud van de Dovre 640 is eenvoudig dankzij het emaille oppervlak, dat gemakkelijk schoon te maken is. Regelmatige inspectie van de rookkanalen en de vuurhaard zorgt voor een veilige en efficiënte werking. Met zijn vermogen om grote houtblokken te verbranden, biedt de Dovre 640 langdurige branduren en een constante warmtebron.