Iedere kachel is een kunstwerk

Alle versieringen van onze kachels worden altijd met de hand gemaakt, door een deskundige decorateur, met kleuren of metallic lakken, en aangebracht op de keramische ornamenten van de kachel of op gladde oppervlakken, om de esthetiek van de kachel nog meer te verrijken. De versieringen met kleur kunnen uitsluitend op lichte ondergronden worden uitgevoerd, bijvoorbeeld […]

Iedere kachel is een kunstwerk

Optimaal resultaat

Alle versieringen van onze kachels worden altijd met de hand gemaakt, door een deskundige decorateur, met kleuren of metallic lakken, en aangebracht op de keramische ornamenten van de kachel of op gladde oppervlakken, om de esthetiek van de kachel nog meer te verrijken.

De versieringen met kleur kunnen uitsluitend op lichte ondergronden worden uitgevoerd, bijvoorbeeld wit, crème of celadon, zowel glanzend als dekkend: tijdens de tweede bakbeurt smelt het glazuur, met een glazen basis en verkrijgt het zijn transparantie, waardoor de decoratie tevoorschijn komt en zich vastzet op het keramische oppervlak. De kenmerken van de decoraties, kleuren en het ontwerp worden overeengekomen met de klant, die vrij is om te kiezen tussen onze klassieke voorstellen of zijn eigen ideeën te geven, waardoor het product verder wordt gepersonaliseerd.

De versieringen met metallic lakken, van echt goud en echt platina in een emaille oplossing, worden, in tegenstelling tot de kleur, aangebracht met “derde bak”, dat wil zeggen na het emailleren en met een derde doorgang in de oven.Voor een optimaal resultaat worden deze versieringen alleen aangebracht op bepaalde emaille, bijvoorbeeld de lichte basis, de rode en enkele blauwe. Tijdens het bakken vermengt de goud- of platinadecoratie zich met het geëmailleerde oppervlak en krijgt het zijn afwerking: het zal glanzend zijn wanneer het wordt aangebracht op glanzend email en op dezelfde manier wordt het ondoorzichtig wanneer het wordt gecombineerd met een mat emaille.

Contact