Eeuwenoude Italiaanse traditie: kachel als bruidsschat

Het lijkt een sprookje maar niets is minder waar! Vroeger waren de prachtige keramische kachels onderdeel van van ‘la dote’ oftewel de bruidsschat. De ouders van de bruid gaven hun dochter Italiaanse warmte mee het huwelijk in, door het schenken van een mooie houtkachel gemaakt van keramiek. Hoe rijker de familie, hoe groter en mooier […]

Eeuwenoude Italiaanse traditie: kachel als bruidsschat

Handgemaakte kachels

Het lijkt een sprookje maar niets is minder waar! Vroeger waren de prachtige keramische kachels onderdeel van van ‘la dote’ oftewel de bruidsschat. De ouders van de bruid gaven hun dochter Italiaanse warmte mee het huwelijk in, door het schenken van een mooie houtkachel gemaakt van keramiek. Hoe rijker de familie, hoe groter en mooier de kachel ontworpen werd. Deze keramische kachels zorgden jarenlang voor warme en knusse momenten in het huis van ‘la coppia’ (=echtpaar).

Tijden veranderen maar de romantiek is gebleven. De passie voor Italiaanse design kachels is nog even groot en breidt zich uit over Europa. De vraag naar klassieke keramische kachels neemt ook in Nederland toe. Steeds vaker kiest men voor deze handgemaakte kachels. De hout- en pelletkachels van La Castellamonte worden nog steeds volgens oude traditie, op kleine schaal, met de hand gemaakt. Naast de klassieke modellen is er ook een ruime keuze uit moderne uitvoeringen. Alle kachels zijn uitvoerbaar in verschillende kleuren en vormen. Zo passen ook de klassieke modellen in een moderne woonstijl.

Keramische warmte is heel prettig. De verbrandingstechniek van keramische houtkachels is uiterst effectief. De kachel neemt heel snel warmte op en geeft u direct warmte. Ook geven ze een heerlijke stralingswarmte. De keramische kachel is een accumulatiekachel en convectie, waarbij in een zeer korte tijd het verbranden van hout of pellets omgezet wordt in een heerlijke warmte. Hierdoor ontstaat een zeer volledige en daardoor schone verbranding met een hoog rendement. De keramische kachels van Art of Fire zijn authentieke producten. Met vakmanschap, innovatie en jarenlange ervaring worden ze in Italtië gemaakt. Alle elementen worden met de hand vervaardigd. En dat handwerk ziet u terug in het unieke karakter van deze kachels. Puur vakmanschap!

La Castellamonte Classic