Een bezoek aan de fabriek van La Castellamonte Stufe is altijd leuk en vooral inspiratievol. Het is fantastisch om te zien hoe artistiek het team is en hoe zij nog volgens ambachtelijke traditie de mooiste kachels creëren. Op de foto ziet u een Rondò, special edition. Dit is een echt kunstwerk; deze keramische kachel is met de hand gedecoreerd. Pure ambacht.

La Castellamonte heeft al zo’n veertig jaar ervaring in het vervaardigen van keramische artefacten. In de jaren zeventig, na een periode van veroudering sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog, begonnen enkele jonge keramisten weer te werken met klei, wat leidde tot een heropleving van het vak. De productie van kachels kwam weer op gang in het volgende decennium, tijdens de eerste energiecrises. Gezinnen zochten naar manieren om zichzelf onafhankelijk van centrale verwarming te verwarmen en herontdekten de waarde van mooie, functionele aardewerken kachels. Deze kachels bieden niet alleen warmte, maar ook een visuele esthetiek die bijdraagt aan een gevoel van comfort.

Rondò special edition

Vandaag de dag biedt La Castellamonte een breed scala aan producten, met 18 verschillende modellen kachels, elk verkrijgbaar in meerdere maten en met ongeveer 45 keuzemogelijkheden. Deze kachels zijn geschikt voor elke omgeving en combineren traditionele ambachten met moderne technologieën. De kachels zijn zowel convectief als accumulerend, wat betekent dat ze zowel warme lucht verspreiden als warmte opslaan voor langdurig gebruik.

De kleuropties zijn divers en bieden mogelijkheden voor maatwerk, zodat elke kachel perfect past bij de inrichting van de ruimte waarin hij staat. Het werken met klei is een rode draad door de geschiedenis van Castellamonte, een traditie die van generatie op generatie is doorgegeven. Dit natuurlijke materiaal, gewonnen uit de lokale grotten, wordt al eeuwenlang gebruikt voor het maken van zowel functionele als decoratieve objecten.

Roberto Perino en Silvana Neri, de eigenaren van La Castellamonte, hebben zich toegelegd op het behouden van deze traditionele technieken en kregen in 2001 het keurmerk “Piemonte Eccellenza Artigiana”. Hun team, bestaande uit jonge mannen en vrouwen, leert de oude kunst van keramiek en combineert deze met hedendaagse eisen voor functionaliteit en design. Naast de productie van kachels vervaardigt La Castellamonte ook artistieke keramiek, bestek en meubels, die oude, eenvoudige vormen combineren met moderne esthetiek en functionaliteit.

La Castellamonte speelt ook in op de moderne vraag naar milieuvriendelijke producten door het ontwikkelen van keramische hout- en pelletkachels. Deze kachels zijn niet alleen functioneel maar ook veilig en dragen bij aan een duurzame levensstijl. De aandacht voor detail en het ambachtelijke vakmanschap dat in elke kachel wordt gestoken, maken elk stuk uniek. De vormen, kleuren en ornamenten passen moeiteloos in zowel traditionele als moderne interieurs. Bovendien produceert La Castellamonte ook terracotta architectonische elementen voor zowel binnen- als buitengebruik, die bestand zijn tegen vorst en een esthetische meerwaarde bieden aan elk gebouw.

Zelf opgehaald in Italië bij de fabriek van La Castellamonte Stufe en uiteraard ook door ons team zelf geplaatst bij de klant. Deze Volutamente pellet 1st size is uitgevoerd in ‘shiny black’ en voorzien van een ‘nickel plated’ deur. Een prachtige keramische pelletkachel die niet alleen fijne warmte biedt maar ook een fantastische toevoeging is aan uw interieur.

Pelletkachels zijn populaire verwarmingsoplossingen vanwege hun efficiëntie en milieuvriendelijkheid. De klassieke keramische pelletkachels van La Castellamonte combineren traditionele ambachten met moderne technologie, wat resulteert in unieke en esthetisch aantrekkelijke verwarmingsoplossingen. Deze kachels worden zorgvuldig met de hand vervaardigd, waarbij gebruik wordt gemaakt van hoogwaardig keramiek. Dit materiaal zorgt niet alleen voor een uitstekende warmtegeleiding, maar draagt ook bij aan de stijlvolle uitstraling van de kachel.

La Castellamonte, opgericht in 1975, staat bekend om zijn innovatieve ontwerpen en de hoge kwaliteit van zijn producten. De Volutamente Pellet is daar een uitstekend voorbeeld van. De kachel heeft een verfijnd design en is beschikbaar in verschillende kleuren, waaronder het opvallende ‘shiny black’. Met een vermogen van 4,1 tot 8,5 kW biedt deze kachel voldoende warmte voor diverse ruimtes, terwijl de glazen deur een prachtig zicht biedt op het vlammenspel binnenin, wat bijdraagt aan een gezellige sfeer.

De productie van deze kachels vindt plaats in Italië, waar ervaren ambachtslieden elke kachel met de hand vormen en afwerken. Dit proces garandeert niet alleen de hoogste kwaliteit, maar zorgt er ook voor dat elke kachel uniek is. Het gebruik van hoogwaardige materialen en aandacht voor detail maakt de Volutamente Pellet tot een duurzame en stijlvolle keuze voor elke woning.

De keramische pelletkachels van La Castellamonte combineren functionaliteit met esthetiek, en de Volutamente Pellet is een perfect voorbeeld van deze filosofie. Deze kachel biedt niet alleen efficiënte verwarming, maar dient ook als een stijlvol middelpunt in elk interieur. Dankzij de handgemaakte afwerking en het gebruik van traditionele technieken, is elke kachel een kunstwerk op zich, wat bijdraagt aan de unieke charme van deze producten.

Ook bij onze oosterburen hebben ze de Italiaanse design kachel van La Castellamonte ontdekt. Dit is de Rondò 2nd size, uitgevoerd in celadon met een gepolijste RVS rookafvoer in RAL 9002, geplaatst in een prachtig jachthuis in de Eifel, Duitsland.

Deze houtkachel valt op door zijn elegante en moderne ontwerp, gecombineerd met traditionele ambachtelijke technieken. De Rondò in een jachthuis is gedecoreerd met handgekleurde keramische tegels, die niet alleen visueel aantrekkelijk zijn, maar ook een uniek karakter geven aan elke kachel.

Rondò in een jachthuis

Het productieproces van de Rondò-kachels weerspiegelt een diep respect voor ambacht en handwerk. Elke kachel wordt zorgvuldig met de hand vervaardigd door ervaren ambachtslieden, waarbij aandacht wordt besteed aan elk detail. Deze zorgvuldige benadering zorgt ervoor dat elke kachel niet alleen functioneel is, maar ook een kunstwerk op zich. De gebruikte keramische materialen zijn van hoge kwaliteit en dragen bij aan de duurzaamheid van de kachel, waardoor deze jarenlang meegaat en efficiënt blijft presteren.

Naast het esthetische en ambachtelijke aspect, staan de Rondò houtkachels bekend om hun uitstekende warmteafgifte en sfeervolle uitstraling. De keramische constructie houdt de warmte goed vast en geeft deze gelijkmatig vrij, waardoor een aangename en constante temperatuur in de ruimte wordt gehandhaafd. Dit maakt de kachel niet alleen een functioneel verwarmingsapparaat, maar ook een sfeervolle toevoeging aan het interieur, die bijdraagt aan een warme en gezellige atmosfeer.

Duurzaamheid is een belangrijk aspect van de La Castellamonte kachels. Ze zijn ontworpen met het oog op milieuvriendelijkheid, met een hoog verbrandingsrendement dat zorgt voor een lage uitstoot en een efficiënte brandstofbenutting. Hierdoor bieden ze niet alleen comfort en sfeer, maar dragen ze ook bij aan een verantwoorde en duurzame levensstijl.

Een unieke kachel geplaatst in een unieke ruimte. Deze houtkachel in een woonark is de klassieke, witte Rondó 1st size, met keramische kolom. De ronde kachel past perfect in deze omgeving en staat garant voor heerlijke warme avonden in de winter.

Houtkachel in een woonark

De Rondó van La Castellamonte is een bijzonder type houtkachel dat traditioneel vakmanschap combineert met modern design. Het is een perfecte keuze voor wie op zoek is naar een houtkachel in een woonark. Elk exemplaar is een kunstwerk op zich, met de hand vervaardigd door ervaren ambachtslieden. De decoraties zijn met zorg handmatig gekleurd, wat resulteert in unieke, kleurrijke keramische tegels die de kachel een karakteristieke uitstraling geven. Dit ambachtelijke proces benadrukt de liefde en aandacht die in elk detail van de kachel is gestoken, waardoor elke Rondó een uniek stuk is.

Rondò 1 st size

Naast het esthetische aspect is de Rondó ontworpen met oog voor duurzaamheid en efficiëntie. De keramische constructie houdt de warmte uitstekend vast en geeft deze geleidelijk vrij, wat zorgt voor een constante en aangename warmte in de ruimte. Dit maakt de kachel niet alleen een sfeervol middelpunt, maar ook een milieuvriendelijke keuze dankzij het hoge verbrandingsrendement en de lage uitstoot.

Het productieproces van de Rondó benadrukt het belang van traditionele technieken gecombineerd met moderne innovaties. Elke stap, van het vormen van de keramische onderdelen tot het met de hand kleuren van de decoraties, getuigt van een diep respect voor ambachtelijk handwerk en aandacht voor detail.

Deze houtkachel in een woonark brengt niet alleen warmte en sfeer, maar ook een gevoel van geschiedenis en vakmanschap. De Rondó is meer dan een verwarmingsbron; het is een statement piece dat elke ruimte verrijkt met zijn unieke uitstraling en duurzame kwaliteit.

Deze klassieke, Keramische kachel Rondo 1st size is uitgevoerd in de kleur aubergine met details in bladgoud en platina. Met een poll kanaal in de kleur metallic zwart, heeft deze keramische houtkachel een chique uitstraling. Geplaatst midden in de ruimte, fungeert het als de blikvanger van de kamer.

De Keramische kachel Rondo 1st size van La Castellamonte is een meesterwerk van Italiaans design en vakmanschap. Dit model, met zijn rijke auberginekleur en luxueuze afwerking in bladgoud en platina, is niet alleen een functionele warmtebron, maar ook een elegant kunstwerk. Het metallic zwarte poll kanaal voegt een moderne twist toe aan het klassieke ontwerp, waardoor het perfect past in zowel traditionele als eigentijdse interieurs.

Keramische kachel Rondo 1st size

De warmte-efficiëntie van de Rondò-houtkachel is een van zijn belangrijkste kenmerken. De keramische constructie houdt de warmte effectief vast en geeft deze geleidelijk vrij, wat zorgt voor een constante en aangename temperatuur in de kamer. Dit maakt de kachel niet alleen een esthetische aanwinst, maar ook een praktische keuze voor het verwarmen van je huis. Bovendien draagt het hoge verbrandingsrendement bij aan een milieuvriendelijke werking, met lagere uitstoot en minder brandstofverbruik.

De handgemaakte kwaliteit van de Rondò-houtkachel is duidelijk zichtbaar in elk detail. Ervaren ambachtslieden zorgen ervoor dat elke kachel uniek is, met een afwerking die aandacht voor detail en vakmanschap weerspiegelt. Deze kachels zijn verkrijgbaar in verschillende maten en stijlen, zodat er altijd een model is dat perfect bij jouw interieur past.

Het centrale plaatsingsontwerp van de Keramische kachel Rondo 1st size betekent dat het niet alleen een functionele warmtebron is, maar ook een opvallend decoratief element in de ruimte. Of het nu in een woonkamer, eetkamer of zelfs een grote hal wordt geplaatst, de Rondò houtkachel trekt gegarandeerd de aandacht van iedereen die de kamer betreedt.

Met zijn combinatie van esthetische schoonheid, warmte-efficiëntie en milieuvriendelijkheid is de Rondò houtkachel van La Castellamonte een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een stijlvolle en functionele toevoeging aan hun huis. Deze kachel biedt niet alleen warmte, maar ook een uniek stukje Italiaans vakmanschap dat een vleugje luxe en elegantie toevoegt aan elke ruimte.

Het is al eeuwenlang het meest gebruikte verwarmingssysteem geweest in de landen om ons heen. Logisch want de keramische kachel herbergt in al zijn eenvoud een sublieme techniek, die door de tijd heen is geperfectioneerd.

De verbrandingstechniek van keramische kachels doet niet veel onder van die van speksteenkachels. De kachel neemt sneller warmte op en geeft je direct warmte. Ook geven ze dezelfde heerlijke stralingswarmte. Deze kachels hebben tevens ook een unieke uitstraling. Ze zijn ambachtelijk gemaakt van speciaal keramiek. U kunt uw gewenste kachel naar wens samenstellen. Keramische kachels zijn accumulatiekachels, waarbij in een zeer korte tijd (een uur slechts, afhankelijk van de grootte) hout wordt verbrand onder hoge temperatuur. Hierdoor ontstaat een zeer volledige en daardoor schone verbranding met een hoog rendement.

Het lijkt een sprookje maar niets is minder waar! Vroeger waren de prachtige keramische kachels onderdeel van van ‘la dote’ oftewel de bruidsschat. De ouders van de bruid gaven hun dochter Italiaanse warmte mee het huwelijk in, door het schenken van een mooie houtkachel gemaakt van keramiek. Hoe rijker de familie, hoe groter en mooier de kachel ontworpen werd. Deze keramische kachels zorgden jarenlang voor warme en knusse momenten in het huis van ‘la coppia’ (=echtpaar).

De “Liberty” van La Castellamonte is een klassiek vormgegeven houtkachel die zich onderscheidt door zijn elegante, rechthoekige ontwerp. Deze kachel is geïnspireerd door periodes van grote decoratieve impact, zoals de Liberty (Art Nouveau) en Deco stijlen, en kan gemakkelijk in verschillende omgevingen worden geïntegreerd.

De Liberty kachel is beschikbaar in meerdere maten, variërend van een hoogte van 120 cm tot 166 cm. Afhankelijk van de maat varieert het nominale warmtevermogen tussen 7,5 kW en 10,5 kW, met een efficiëntie tot 82%. De kachel heeft ook lage emissies van koolmonoxide en fijnstof, waardoor het een milieuvriendelijke keuze is. Er zijn opties om een grotere vuurhaarddeur toe te voegen voor een hoger rendement en langere autonomie

De Dinamica pelletkachel van La Castellamonte is een innovatieve kachel die deel uitmaakt van de “Le Dinamiche” collectie. Deze collectie staat bekend om haar toepassing van geavanceerde verbrandingstechnologieën en esthetisch aantrekkelijke ontwerpen die beweging en dynamiek uitstralen. De kachel combineert traditionele keramische elementen met moderne technologie om zowel efficiënt als milieuvriendelijk te zijn.

De Dinamica Tonda en Dinamica Quadra zijn twee prominente modellen binnen deze reeks. De Dinamica Tonda heeft een diameter van 49 cm en is verkrijgbaar in twee hoogtes: 104 cm en 115 cm, met respectievelijke gewichten van 260 kg en 297 kg. Het verwarmingsvermogen varieert tussen 3 kW en 6,5 kW, afhankelijk van het model, en het rendement ligt tussen de 83% en 84%. De kachel is ontworpen om ruimtes van 100 tot 230 kubieke meter te verwarmen, afhankelijk van de isolatie en andere factoren.

Deze Classic Rondò is een klassieke keramische kachel van het Italiaanse merk La Castellamonte. De lage uitvoering van deze houtkachel is prachtig gedecoreerd en uitgevoerd met een keramische kolom. De decoraties zijn met de hand gekleurd, wat elke kachel uniek maakt en een artistieke flair aan elk interieur toevoegt.

Het productieproces van de Rondò-kachels is doordrenkt van traditie en ambacht. Gevestigd in Castellamonte, een regio met een rijke geschiedenis in keramiekproductie, combineert La Castellamonte eeuwenoude technieken met modern design. Elke houtkachel wordt met de hand gemaakt door ervaren ambachtslieden, waarbij vakmanschap en aandacht voor detail centraal staan. Dit handwerk zorgt ervoor dat elke kachel niet alleen functioneel is, maar ook een kunstwerk op zich.

Duurzaamheid is een belangrijk aspect van de Rondò-houtkachels. Ze zijn ontworpen om efficiënte warmte te leveren, met een hoog verbrandingsrendement dat zorgt voor een lagere uitstoot en minder brandstofverbruik. Dit maakt de kachel milieuvriendelijk en kostenefficiënt in gebruik. De keramische constructie helpt de warmte goed vast te houden en geleidelijk vrij te geven, wat bijdraagt aan een constante en aangename temperatuur in de ruimte.

Naast hun functionele voordelen dragen de Rondò-houtkachels bij aan de sfeer en warmte in huis. De met de hand gekleurde decoraties en het stijlvolle ontwerp maken de kachel een blikvanger in elk interieur, terwijl de efficiënte warmteafgifte zorgt voor een comfortabele en gezellige ambiance. Zowel in residentiële als commerciële ruimtes worden deze kachels gewaardeerd om hun combinatie van esthetische waarde, duurzaamheid en warmte-efficiëntie.

La Castellamonte heeft een solide reputatie opgebouwd voor het leveren van producten die zowel praktisch als visueel aantrekkelijk zijn. De Classic Rondò is een perfect voorbeeld van hun toewijding aan kwaliteit en vakmanschap, en biedt een prachtige en duurzame oplossing voor iedereen die op zoek is naar zowel warmte als stijl in hun interieur.