African Flame rood – De African Flame potkachels, ook wel bekend als Earthfire-pothaarden, zijn unieke keramische kachels die met de hand worden gemaakt in Zuid-Afrika. Ze zijn oorspronkelijk gebaseerd op de ronde Mexicaanse potkachel, maar zijn verder geëvolueerd tot een robuuste vierkante vorm door Alex, een erkende pottenbakker uit Kaapstad​.

Deze African Flame potkachels zijn ontworpen om een exotische uitstraling en een hoge warmteafgifte te bieden. In tegenstelling tot traditionele open haarden, verliezen deze kachels minder warmte omdat keramiek de warmte beter vasthoudt. Dit betekent dat ze snel opwarmen en langdurig warmte afgeven, terwijl je toch kunt genieten van een open vuur

De African Flame potkachels, ook wel bekend als Earthfire-pothaarden, zijn unieke keramische kachels die met de hand worden gemaakt in Zuid-Afrika. Ze zijn oorspronkelijk gebaseerd op de ronde Mexicaanse potkachel, maar zijn verder geëvolueerd tot een robuuste vierkante vorm door Alex, een erkende pottenbakker uit Kaapstad.

Deze potkachels zijn ontworpen om een exotische uitstraling en een hoge warmteafgifte te bieden. In tegenstelling tot traditionele open haarden, verliezen deze kachels minder warmte omdat keramiek de warmte beter vasthoudt. Dit betekent dat ze snel opwarmen en langdurig warmte afgeven, terwijl je toch kunt genieten van een open vuur.

Wij bieden verschillende modellen en kleuren aan.

De African Flame potkachels, ook bekend als Earthfire-pothaarden, zijn unieke keramische kachels die met de hand worden gemaakt in Zuid-Afrika. Ze zijn gebaseerd op de ronde Mexicaanse potkachel, maar zijn verder ontwikkeld tot een robuuste vierkante vorm door Alex, een erkende pottenbakker uit Kaapstad.

Deze kachels bieden zowel een exotische uitstraling als een hoge warmteafgifte. In tegenstelling tot traditionele open haarden, verliezen deze kachels minder warmte dankzij het keramiek dat de warmte beter vasthoudt. Dit zorgt ervoor dat ze snel opwarmen en langdurig warmte afgeven, terwijl je toch kunt genieten van een open vuur.

African Flame biedt verschillende modellen en kleuren aan, zoals een warme rode variant met zwarte spikkels en diep rode accenten, en een moderne witte versie die lijkt op een eierschaal. Naast potkachels biedt het bedrijf ook keramische pizzaovens en vuurkorven aan, die allemaal bijdragen aan een sfeervolle en functionele toevoeging aan je binnen- en buitenruimtes.

In dit project heeft Art of Fire de African Flame tuinkachel strategisch onder een veranda in de tuin geplaatst, wat resulteert in een functionele en warme buitenruimte. De keramische potkachel, geïnspireerd op de traditionele Mexicaanse vuurpot, biedt niet alleen esthetische waarde maar ook een efficiënte warmtebron voor lange avonden in de buitenlucht.

De aanwezigheid van de African Flame potkachel onder de veranda creëert een aangename en comfortabele omgeving. De warmte van de kachel verspreidt zich gelijkmatig, waardoor een knusse sfeer ontstaat die ideaal is voor diverse activiteiten, van rustige avonden tot sociale bijeenkomsten. De kachel, met zijn robuuste ontwerp en glanzende afwerking, voegt een vleugje exotische elegantie toe aan de tuin en past naadloos in de natuurlijke omgeving.

Mexicaanse vuurpot voor een comfortabele tuinervaring

De handgemaakte kwaliteit en de duurzame constructie van de potkachel garanderen langdurig gebruik, zelfs bij blootstelling aan de elementen. Door de plaatsing onder de veranda wordt extra bescherming geboden, waardoor de kachel optimaal kan functioneren en de warmte behouden blijft, zelfs bij wisselende weersomstandigheden.

De keuze voor de African Flame tuinkachel onder een veranda is een doordachte beslissing die zowel de functionaliteit als de esthetiek van de buitenruimte verbetert. Deze opstelling zorgt voor een verlengde gebruiksperiode van de tuin, waarbij het comfort van een binnenshuisomgeving wordt gecombineerd met de charme van buitenleven.

Art of Fire heeft met de plaatsing van de Mexicaanse vuurpot een sfeervolle en praktische oplossing gecreëerd voor het optimaal benutten van de tuin, waardoor er een warme en uitnodigende buitenruimte ontstaat.

Daarnaast biedt de African Flame potkachel onder de veranda een praktische oplossing voor buitenverwarming zonder de nadelen van traditionele open haarden. Dankzij de accumulerende eigenschap van het keramiek blijft de potkachel langer warm en wordt er efficiënter met energie omgegaan. Dit resulteert in lagere brandstofkosten en een duurzamer gebruik.

De kachel fungeert als een centraal punt in de tuin, dat niet alleen functioneel is, maar ook bijdraagt aan de algehele esthetiek van de buitenruimte. Door deze doordachte integratie van design en functionaliteit, biedt Art of Fire een waardevolle toevoeging aan elke tuin, waardoor deze het hele jaar door optimaal kan worden benut.