Pelletkachels kunnen meerdere dagen verwarmen, zonder dat je ernaar om hoeft te kijken. Dat maakt deze stoere kachels een echte aanwinst voor je huis, helemaal wanneer je milieubewust wilt verwarmen en het energieverbruik in huis zo laag mogelijk wil houden.

Hoe werkt een pelletkachel?

Het gesloten verbrandingssysteem van de kachels is programmeerbaar, wat heel handig is. Je kan je pelletkachel op een bepaald tijdstip aan of uit laten gaan en omdat de kachel zelf de brandstof reguleert, kan deze uren doorbranden zonder er zelfs maar naar om te kijken.

Art-of-Fire-Pelletkachel-Klover-AURO-120

De pellets waar deze kachels op branden, zijn geperste houtkorrels van afvalhout of zaagsel. Deze worden in een trechterbak gelegd, waar de kachel zelf – naar gelang de hoeveelheid warmte die hij moet afgeven – pellets uit toevoert. In vakantiehuisjes, woningen in buitengebied of woonboten biedt een pelletkachel uitkomst juist omdat ze andere warmtetoevoer missen en de kachel veel warmte afgeeft in korte tijd. Om de warmte vast te houden, kan een pelletkachel worden voorzien van speksteen.